Postia Vellinkeittäjälle

vellinkeittaja@gmail.com

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

On meillä stereot, televisio, monitoimikone ja raclette-grilli...

Olen enemmän antishoppaaja kuin shoppaaja eli en tykkää kierreillä kaupoissa ja hankkia nurkkiin tavaraa. Yritän olla myös ekohenkinen ja senkin puoleen vältän turhaa ostelua. Eilen tuli kuitenkin tehtyä hankintoja, joita ilmankin voisi tämän uudenkin vuoden elää ja pärjätä varsin hyvin. Totaalinen heräteostos oli Tori.fi:stä bongattu raclette-grilli. Laite oli aivan iskemätön ja varsin halpa, joten kävin noutamassa sen meille. Raclette-pannun äärellä on meillä istuttu aiemminkin, kiitos siitä ystävälle, joka on tainnut tuoda meillä välillä lainassa olleen laitteen ja koko ajatuksen peräti racletten kotiseudulta Sveitsistä asti. Hikoilemme lähitulevaisuudessa uuden grillin äärellä ja palaan silloin asiaan.

Yksi vempainhankinta ei riittänyt eiliselle, vaan kauppareissulla mukaan tarttui vielä monitoimikone! Sillä voi ainakin raastaa, viipaloida, hienontaa, sekoittaa ja soseuttaa. Voiko martta enää enempää toivoa?? Tätä hankintaa olin miettinyt vähän pidempään ja ajatus aktivoitui teoiksi oikeastaan lihattomaan tammikuuhun liittyen. Ainakin kasvispihvien teossa kone on paikallaan. Mieskin oli sitä mieltä, että kyllä tuvan täydeltä on löydyttävä elektroniikaa...Laite on Kenwood-merkkinen ja toivottavasti palvelee edullisuudestaan (69 e) huolimatta emäntäänsä pitkään.

Tänään testasin myllyä ekan kerran ja veivasin muodikkaan smoothien iltapalalle - ja jopas olikin hyvää ja maistuvaa ja aikaa koko komeuden valmistukseen kului kolmisen minuuttia, nauttimiseen ei sitäkään. Tässä ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan (näihin voi kuulemma upottaa melkein mitä vaan):

Marjasmoothie

3 dl pakastemansikoita
3 dl pakastemustikoita
1 banaani
3-4 dl maustamatonta jugurttia
pikkuisen vaniljasokeria

Kaikki koneeseen, lyhyt surautus ja valmista on!

2 kommenttia:

  1. Onnea hankinnoille! Sitruunamehu raikastaa smoothieta ihanasti vielä lisää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta! Muitakin smoothie-vinkkejä otetaan vastaan. Marjavarasto hupenee melkoisella vauhdilla, kun smoothiehuuma on valloillaan ☺

    VastaaPoista